Gedeon napja van. | 2024.03.28

Torlódás várható a röszkei és a csanádpalotai határátkelőknél a hétvégén

2018-07-19 10:49:00

Torlódás várható a következő napokban a Csongrád megyei határátkelőhelyeken, elsősorban Röszkén és Csanádpalotán - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

    Szabó Szilvia közölte, az előző hétvégén az átkelőket több mint 342 ezer utazó használta.
    A francia, az osztrák és a német tartományok többségében a szabadságolási időszak elkezdődött, ezért a hazainduló főként román, bolgár, szerb, koszovói és albán vendégmunkások, valamint a tengerpartra tartó turisták miatt a kilépő irányban kell torlódásra számítani - ismertette.
    Torlódások esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Hosszított nyitvatartással, 7 és 22 óra között várja az utazókat a röszkei közúti átkelőhely július 31-éig. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a folyamatosan üzemelő kiszombori vagy battonyai határátkelőt is.
    A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével is lehet tájékozódni.