Gedeon napja van. | 2024.03.28

Sára Botond: folytatni kell Józsefváros rehabilitációját

2018-07-06 10:52:00

Folytatni kell a józsefvárosi rehabilitációs programot - mondta Sára Botond, a VIII. kerület alpolgármestere, a Fidesz-KDNP józsefvárosi polgármesterjelöltje péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

    Az alpolgármesterként hat éve dolgozó politikus elmondta, a városrehabilitációs program folytatásához, annak bizonyos elemeihez - például a Blaha Lujza tér és az Orczy-negyed felújításához - külső segítségre lesz szükség. Ezért nagyon fontos - tette hozzá -, hogy a következő polgármester is jó viszonyt ápoljon az Országgyűléssel és a kormánnyal.
    A lakosok megkérdezése alapján a kerületben élőket a köztisztaság kérdése foglalkoztatja leginkább, ami összekapcsolódik a hajléktalanság problémájával, továbbá az egészségügyi ellátás helyzete. Ezek azok az ügyek, amelyeken van mit javítani - fogalmazott az alpolgármester.
    Kérdésre válaszolva elmondta, azt is, a kerületben csak azoknak kell elhagyniuk lakásukat, akik önkényesen foglalták el azt, lopják az áramot, a gázt, vagy egyszerűen tönkreteszik lakókörnyezetüket; akiknek viszont csak fizetési hátralékuk van, azoknak számos lehetőségük van ezt rendezni a kilakoltatás évekig tartó folyamata alatt.
    Sára Botond a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta azt is, nagyon fontos a rászoruló emberek ellátása, de ez nem mehet az ott élők rovására. 
    Hozzátette, a fővárosi hajléktalan-ellátók jelentős része a VIII. kerületben van, s ez problémát jelent, amit mindenképpen kezelni kell, mégpedig úgy, hogy a lakosok érdekeit kell szem előtt tartani.