Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tizenkét év fegyházra ítéltek egy idős emberre támadó rablót Pécsen

2018-07-04 14:12:21

Jogerősen 12 év fegyházbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla szerdán egy férfit, aki még 2014-ben ájultra vert és kirabolt egy idős, 95 éves embert a baranyai megyeszékhelyen.

    A táblabíróság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés kísérletében és társtettesként elkövetett rablásban mondták ki bűnösnek.
    A vádlotti fellebbezés nyomán másodfokon eljáró ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Pécsi Törvényszék januári elsőfokú ítéletét.
    A jogerős tényállás szerint 2014 márciusának egyik éjjelén a vádlott és társa betört Pécsen egy Búza téri társasház egyik lakásába, miközben az egyik szobában a 95 éves sértett aludt. Amikor értékek után kezdtek kutatni, a férfi felébredt és felkelt, a betörők pedig értékei hollétéről faggatták. Miután az idős ember közölte, hogy nincsenek értékei, az elsőrendű vádlott legalább kétszer megütötte ököllel a fejét, ennek következtében a sértett öntudatlan állapotba került és elesett.
    Ezután a vádlottak mintegy 130 ezer forint értékben porcelánokat, egyéb dísztárgyakat és 160 ezer forint készpénzt vittek el a lakásból.
    Az idős férfi a bántalmazás következtében súlyos, 4-6 hónap alatt, maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett.