Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szájer: Brüsszel nyolc éve támadja rágalmakkal Magyarországot

2018-06-24 10:22:00

Szájer József fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő óriási eredménynek tartja, hogy Olaszország a sarkára állt és véget vetett a tengerből kimentett bevándorlók befogadásának, amivel azt az üzenetet küldik az Afrikából és Ázsiából útra kelni akaróknak, hogy Európában vége a gazdasági bevándorlókat tárt karokkal váró politikának. 

    A kormánypárti politikus a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, Európában sorra kikerülnek a hatalomból azok a politikusok, akik a bevándorlás kérdésében nem hallják meg az emberek hangját. 
    Kiemelte továbbá, Brüsszel immár nyolc éve támadja rágalmakkal Magyarországot, a vádak elhangzása után pedig alkalmat sem adnak a védekezésre. Példaként említette erre az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) szerdai ülését, ahol a Magyarországgal szembeni álláspontot fél órában fejthették ki a magyar jogállamiság helyzetéről szóló Sargentini-jelentés vitájában, míg a védekezésre alig 4-5 perc jutott. 
    Szájer József ezzel összefüggésben kijelentette, a brüsszeli baloldali politikusok percenként hivatkoznak a jogállamiságra, miközben annak legelemibb feltételeit sem teljesítik, tulajdonképpen diktátorokként viselkednek.
    A Sargentini-jelentés készítői például bejelentették, az európai jogon túli kérdéseket is vizsgálnak, noha az Európai Uniónak nincs felhatalmazása az olyan ügyek vizsgálatára, mint a nyugdíjak mértéke, a nők száma a politikában, vagy az oktatási kérdések. Szájer József szerint ezért ezekre alapozva nem is lehet szankcionálni Magyarországot, ami pedig ezek nélkül marad, az vagy "nyílt hazugság", vagy olyan lezárt ügyek, mint a média és a bírók helyzete. 
    A kormánypárti politikus szerint a jelentés célja a magyar emberek megfélemlítése és eltántorítása a bevándorlással szembeni határozott állásponttól.
    A Fidesz-KDNP egyértelmű felhatalmazást kapott az ország védelmére a választáson, népszavazáson és nemzeti konzultációkon az ország védelmére, arra, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország - fejtette ki, majd hozzátette, a "magukat civilnek mondó világraszóló szervezetek" és a bevándorlást pártoló országok ezért akarják félresöpörni Magyarországot.
    Szájer József szerint ugyanakkor ez nem fog könnyen menni, mert ma már az Európai Unióban is gyarapszik azoknak a száma, akik Magyarország mellett vannak a bevándorlás kérdésében.