Gedeon napja van. | 2024.03.28

Halálos áldozatuk is van a lengyelországi viharoknak

2018-06-22 13:59:00

Egy ember életét vesztette, legalább tízen megsérültek, és mintegy 74 ezer háztartás maradt áram nélkül a Lengyelországon csütörtökön végigsöprő viharok következtében - jelentette péntek reggel a lengyel média.

    Az előző napok kánikuláját felváltó viharok a csütörtöki nap folyamán és péntekre virradó éjjel zúdultak az országra. Varsóban és több más településen is homokviharhoz hasonló, hatalmas porfelhőket kavart a szél.
    A széllökések sok helyen fákat döntöttek ki, faágakat törtek le, 291 épületet megrongáltak, háztetőket, villanyvezetékeket szakítottak le. A villámcsapások és vezetékszakadások miatt több helyen tűz ütött ki.
    Az országos tűzoltóság szóvivője péntek reggel arról tájékoztatott, hogy a viharokban 10 ember megsérült, általában a letört faágak következtében. Több sajtóforrás egy halálos áldozatról is beszámolt.
    A tűzoltókat országszerte több mint 4300 alkalommal riasztották. A viharok alatt több mint 330 ezer, péntek reggelre még több mint 74 ezer háztartás volt áram nélkül. A legtöbb áramkiesést (több mint 59 ezer háztartás) a fővárost is magában foglaló Mazóviai vajdaságban tartják számon - közölte a lengyel kormány biztonsági központja (RCB) honlapján.