Gedeon napja van. | 2024.03.28

Idén jubilált röplabdásokat köszöntöttek

2018-06-19 19:30:00

Az idén egyaránt kerek születésnapi évfordulós Kotsis Attilánét (90), Bánhegyi Emilné Radó Luciát (70), valamint Bardi Gyöngyit (60) köszöntötte ünnepélyes keretek között kedden a magyar és a budapesti röplabdaszövetség.

    Az Óbudán tartott rendezvényen Kovács Ferenc, a magyar szövetség (MRSZ) elnöke emlékeztetett rá, hogy bár neki a szervezet vezetőjeként elsősorban a jövővel kell foglalkoznia, azokról sem feledkeznek meg, akik magas szintre emelték a sportágat Magyarországon.
    "Az életkort mutató számok csak azért lettek felírva, mert erre a három hölgyre ránézve senki nem hinné el, hogy tényleg ennyi idősek" - tette hozzá az elnök.
    Danada Judit, a Főpolgármesteri Hivatal sportosztályának vezetője Tarlós István főpolgármester jókívánságát is átadva úgy fogalmazott, nem mindennapi, hogy egy sportágon belül három ilyen kiválóságot egy helyszínen tud köszönteni.
    "Mindhármuk életét végigkísérte a játék és az élet szeretete, ez nekem, mint Gabi néni egykori játékosa is végigkísérte a pályafutásomat és a magánéletemet is" - fogalmazott Kotsis Attilánéra utalva.
    Köpf Károly, a Magyar Edzők Társaságának képviseletében felidézte, hogy Kotsisné sokáig aktív életet élt, hiszen a veteránok tenisztornáinak állandó résztvevője volt.
    "Kívánom, hogy maradjanak ilyen fiatalok" - üzent a három ünnepeltnek.
    A jókívánságok után fotókkal és videókkal emlékeztek a három kiválóság pályafutására, amely több ponton összekapcsolódott: mindannyian részesei voltak az 1976-os montreali és az 1980-as moszkvai olimpia negyedik helyének, valamint az 1977-es és az 1981-es Európa-bajnoki bronzéremnek.
    Bánhegyiné Radó Lucia (április 22.) 364, míg Bardi Gyöngyi (február 2.) 329 alkalommal szerepelt a magyar női válogatottban, amelynek Kotsisné (május 31.) 1970 és 1976, valamint 1980 és 1985 között volt a szövetségi kapitánya.