Gedeon napja van. | 2024.03.28

Javult a Velencei-tó térségének vízminősége

2018-06-04 14:30:00

Javult a Velencei-tó térségének vízminősége a tavaly tavasszal megkezdett tisztítási intézkedéseknek köszönhetően - közölte a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) hétfőn az MTI-vel.

    A közleményben azt írták: a társaság a tavaly télen elfagyott vízórák cseréjével egyidejűleg csomópontokat alakított ki a mechanikai tisztításhoz, valamint új tolózárakat épített be, amelyek az elosztóhálózatok csövében az ivóvíz útjának lezárására és megnyitására szolgálnak.
     2018. májusig Gárdony, Agárd, Velence, Dinnyés, Kápolnásnyék, Nadap, valamint Sukoró települések vízhálózatának mechanikai tisztításával, majd az Ercsi-Velence és a Déli expressz távvezetékek öblítésével a társaság a teljes ivóvízhálózatának 362 kilométeres szakaszát, azaz mintegy 86 százalékát tisztította meg.
    A fennmaradó 50 kilométeres résszel az év végére készülnek el - tették hozzá.
    A munkálatok idején a DRV Zrt. kincsesbányai laboratóriumában végzett vizsgálatok kifogástalan vízminőséget állapítottak meg. Egyes munkafázisok alatt a lakosság a víz elszíneződését tapasztalhatta, így az érintett területeken a szolgáltató lajtos kocsival biztosította a vízellátást - ismertették.