Emma napja van. | 2024.04.19

Idén is megrendezi a Nagy Ugrás nevű természetvédelmi akciót a WWF

2018-06-02 11:59:00

Idén is megrendezi Nagy Ugrás elnevezésű akcióját a Természetvédelmi Világalap (WWF), amely a kezdeményezéssel az ember és a természet közötti harmónia fontosságára kíván figyelmeztetni.

    A WWF Magyarország idén is felhívja a településeket és közösségeket, hogy rendezzék meg a saját "nagy ugrásukat" és csobbanjanak együtt július 8-án délután, hiszen július második vasárnapján Európa-szerte több mint 500 helyszínen százezrek ugranak egyszerre a folyókba és más természetes vizekbe - áll a szervezet közleményében. 
    Az első hivatalosan meghirdetett Nagy Ugráson 2005-ben több mint 250 000 embert sikerült mozgósítani, akik 22 ország 31 folyójába ugrottak egyazon időpontban.
    A Nagy Ugrást kezdeményező Európai Folyókért Hálózat (ERN) eredeti célkitűzése az volt, hogy társadalmi támogatói bázist építsen ki az Európai Unió vízvédelmi szabályozási rendszerének és Víz Keretirányelvének népszerűsítéséhez. A kezdeményezésről mostanra elmondható, nagy tömegeket megmozgató esemény lett, ami Európa-szerte hitelesen képviseli az élővizek védelmének fontosságát - vélik az aktivisták.
    A WWF Magyarország a Nagy Ugrást megszervező települések, közösségek között rendhagyó versenyt hirdet: ahol a legegyedibb, legizgalmasabb és a természetes vizek védelmét leginkább kihangsúlyozó programtervvel készül, oda a WWF Magyarország csapata is ellátogat, és együtt ugrik a település vagy közösség tagjaival. 
    A nevezés részletei a WWF Magyarország oldalán érhetők el.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó