Andrea napja van. | 2024.04.18

Fidesz: a várakozások felett nőnek a beruházások Magyarországon

2018-05-30 15:30:00

Jelentősen, a várakozások felett nőnek a beruházások Magyarországon - mondta a Fidesz szóvivője szerdán, Budapesten. 

    Puskás Imre a közmédiának nyilatkozva úgy fogalmazott: Magyarország "épül, szépül", ezt a beruházási adatok is visszajelzik.
    Rámutatott: az első negyedévben 17 százalékkal több beruházás volt, mint egy évvel korábban. Ez nem csupán az építőipar felfutásának, hanem a vállalatok munkahelyteremtő beruházásainak, és az olyan nemzetgazdasági beruházásoknak is köszönhető, mint a kórház-, iskolaépítés, sport-, turisztikai és közlekedési fejlesztések. 
    Hozzátette: a beruházások növekedésében uniós szinten is az élvonalhoz tartozik Magyarország. Mindez azt jelenti, hogy a vállalkozások és közösségi szolgáltatások előrelépnek, fejlesztenek. Fejleszteni és tervezni azonban csak ott lehet, ahol biztonság és kiszámíthatóság van, ezért elemi nemzetgazdasági érdek is, hogy megvédjék Magyarország biztonságát és stabilitását - rögzítette.
    Puskás Imre kiemelte: a többéves tapasztalatok szerint nem az első három hónap produkálja a legkiugróbb eredményeket. Ezért jogos lehet az a pozitív várakozás, ami arról szól, hogyha az első negyedévben ilyen kiugróan jó eredményeket produkált a magyar gazdaság, akkor ebben az évben ez folytatódni fog, és ha a beruházások ilyen magas színvonalon növekednek, akkor ez a várakozásaiknak megfelelően növeli a GDP-t is Magyarországon. 
    Ami a legfontosabb: ez a jövedelmek növekedését is szolgálja és azt is, hogy a költségvetés rendelkezzen azokkal a forrásokkal, amelyekkel a kormány legfontosabb célját, a családok támogatását és a gyermekvállalás elősegítését tudja támogatni - mutatott rá Puskás Imre.