Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ismét előzetesben van az Összefogás Párt korábbi képviselőjelöltje

2018-05-28 20:05:00

Ismét elrendelte a Nyíregyházi Törvényszék annak az emberölés kísérletével vádolt férfinak az előzetes letartóztatását, aki az Összefogás Párt képviselőjelöltjeként indult az országgyűlési választásokon, így mentelmi joga miatt ideiglenesen szabadlábra került.

    Toma Attila, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt K. Gy. előzetes letartóztatását március 20-án megszüntették, mivel a vádlott képviselőjelöltként indult az országgyűlési választáson és az eljárást a mentelmi joga miatt nem folytathatták.
    A választások után a büntetőeljárás újraindult és hétfőn döntés született a korábban alkalmazott kényszerintézkedésről - ismertette a sajtószóvivő. A bíróság egyaránt megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyét. Ezért - az elsőfokú eljárás befejezéséig - ismét elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását, aki a tárgyalóteremből már nem is távozhatott szabadon.
    Az MTI kérdésére a sajtószóvivő korábban azt közölte, hogy a vádlott az Összefogás Párt országos listáján szerepelt képviselőjelöltként.
    A vádirat szerint a vádlott 2015. február 25-én konyhakéssel, majd baltával életveszélyesen megsebesítette élettársát. A dulakodás közben a vádlott a késsel élettársa nyakát próbálta megszúrni, majd a balta tompa végével a vérző sértett fejére ütött, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.