Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ingolstadt Németország legtermelékenyebb városa

2018-05-24 14:40:00

Ingolstadt állítja elő a legnagyobb egy dolgozóra jutó termelési értéket Németországban a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének tanulmánya szerint. 

    Az egy dolgozóra jutó termelési érték Ingolstadtban 404 százaléka a németországi átlagnak. A második helyen Wolfsburg áll 387 százalékkal, a harmadikon pedig München 376 százalékkal. Ludwigshafen és Bonn pedig a németországi átlag 294 százalékával a negyedik és az ötödik helyet foglalja el az egy dolgozóra jutó termelési érték rangsorában. 
    Ingolstadt egyebek között az Audi, az Airbus haditechnikai részlege, valamint a Media Markt és a Saturn üzletláncok központja. Wolfsburg a Volkswagen AG székhelye, München pedig a BMW-nek ad otthont. Ludwigshafenben székel a BASF vegyipari konszern, Bonn pedig a Deutsche Post DHL és a Deutsche Telekom cégek központja. 
    Gabriel Felbermayr, a tanulmány társszerzője, az ifo világgazdasági elemzési központjának igazgatója szerint az egy dolgozóra jutó termelési érték mércéjével mérve már évek óta jelentős mértékben csökken a németországi régiók közötti egyenlőtlenség, mivel a nagy egy lakosra jutó bruttó hazai terméket (GDP) előállító régiókban az ingázók száma is magas.