Gedeon napja van. | 2024.03.28

Elhunyt Clint Walker amerikai westernsztár

2018-05-23 13:59:00

Elhunyt 90 éves korában hétfőn szívelégtelenségben Clint Walker hollywoodi westernsztár, akit a nézők A piszkos tizenkettő című filmből is ismerhettek.

    Walker a New York Times jelentése szerint hétfőn halt meg Észak-Kaliforniában - írta a Variety.com. 
    A színész az ötvenes évek közepétől hét évadon át szerepelt a Cheyenne című, polgárháború után játszódó westernsorozatban. Később Frank Sinatra őt választotta ki a Csupán a bátrak című háborús filmjének kulcsszerepére, majd az 1967-ben forgatott A piszkos tizenkettő című háborús drámában Samson Poseyt alakította.
    Szerepelt egyebek mellett A nagy bankrablás és a Sam Whiskey című westernben, 1977-ben pedig a Deadly Harvest című kanadai drámában Kim Cattrall oldalán.
     Walker énekesként is sikeres pályát futott be, a Cheyenne több betétdalát ő énekelte, és 1959-ben egy karácsonyi albuma is megjelent. Később A grizzly éjszakája című westernjében énekelt még.
    Az 1,98 méter magas, kék szemű, jóképű színésznek már 1960-ban csillaga volt a Hírességek sétányán, 1997-ben pedig megkapta a western műfajában odaítélt Golden Boot-díjat. Ikernővére 2000-ben hunyt el. Háromszor nősült, első feleségétől egy lánya született.