Emma napja van. | 2024.04.19

Szombaton tartják a Keresztény szigetet

2018-05-23 08:15:00

Szombaton tartják a Keresztény szigetet; az egész napos programot szervező Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és az ÉrtékMegőrző Hálózat pódiumbeszélgetésekkel, koncerttel, bábelőadással, sportversenyekkel várja az érdeklődőket a Margitszigeten - közölték a szervezők az MTI-vel.

    A rendezvényt Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus egyház elnök-püspöke nyitja meg.
    A pódiumbeszélgetések témái: a keresztény iskola; a mesterséges intelligencia és a kereszténység; az értékrend szerepe az ismeretszerzésben. A beszélgetéseken részt vesz mások mellett Csermely Péter biokémikus, hálózatkutató, Hirling Zsolt világ- és Európa-bajnok evezős, Szekeres Pál, a Nemzetközi Kerekesszékesvívó-szövetség (IWAS) elnöke és Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal főigazgatója - olvasható a közleményben.
    A programok között szerepel a motorozó pálos szerzetesek, a "MotorkerékPálosok" bemutatója, a gyerekeket a Pető Sportegyesület parasportolói várják közös sportolásra. Lesz kézműves foglalkozás, pingpong, foci, kosárlabda, kis bringó és interaktív bábelőadás is.
    Az ökumenikus rendezvény védnökei Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Fabiny Tamás evangélikus és Steinbach József református püspök, valamint Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita. A rendezvény házigazdái Makláry Ákos,
    a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke és Tóth József, az ÉrtékMegőrző Hálózat elnöke.
    A teljes program megtalálható a www.keresztenysziget.hu honlapon, a rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.