Andrea napja van. | 2024.04.18

Előzetesbe került a 8 éves kislányt megölő gyilkos

2018-05-21 21:01:00

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 16 éves fiú ellen. Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be 2018. május 21-én a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy édesapa tett bejelentést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába 2018. május 18-án 21 óra 41 perckor, hogy kislánya eltűnt. A rendőrök társszervekkel közösen, összesen több mint 100 fő részvételével azonnal megszervezték a gyermek felkutatását, akinek a holttestét 2018. május 19-én 2 óra 30 perckor Királyszentistván külterületén, egy patakmederben találtak meg.

A holttestet a szülők azonosították. A rendőrség nyomozást rendelt el, majd a bejelentést követő 24 órán belül elfogták a kislány megölésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiatalt, előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. 

A fiú részletes beismerő vallomást tett, amelyet a helyszíni kihallgatáson megerősített. A gyanúsított ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Veszprém megyei nyomozók előterjesztést tettek a fiatal előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2018. május 21-én elrendelt.

A képre kattintva képtár nyílik (Fotó police.hu)

A tájékoztatón elhangzott, hogy a kislány holttestét a szülők azonosították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője közölte továbbá, hogy nincs szó sorozat jellegű bűncselekményről, illetve - a korábban megjelent sajtóinformációkkal ellentétben - a gyanúsított az otthonában más gyermeket nem tartott fogva.