Auguszta napja van. | 2024.03.29

Teljes a káosz az ellenzéki térfélen

2018-05-19 09:49:00

Teljes a káosz az ellenzéki térfélen - mondta a Párbeszéd parlamenti frakciójának Bősz Anett liberális képviselő kilépése nyomán várható megszűnéséről Deák Dániel politológus az M1 aktuális csatornán péntek este.

    Az ellenzéki pártok egymásnak estek, meghazudtolják egymást. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azt mondta, hogy a szocialisták nem is tudtak arról a megállapodásról, amit februárban Molnár Gyula pártelnökként, Karácsony Gergely pedig miniszterelnök-jelöltként kötött Fodor Gáborral, a Liberálisok elnökével arról, hogy évi 60 millió forintot kapnak az MSZP-től, holott mindkettőjük aláírása ott a megállapodáson - mutatott rá a szakértő.
    Ha az MSZP elnöksége, választmánya valóban nem tudott erről, akkor megszűntek pártként működni - fűzte hozzá.
    Ez egy politikai megállapodás lehetett, amelynek lényege, hogy a szocialisták frakciót vásároltak a Párbeszédeknek. De az MSZP most valószínűleg ki akar hátrálni a megállapodásból, mert sokkal rosszabbul szerepelt a választáson, mint várta, és így kisebb állami támogatást kap, továbbá az sem érdeke, hogy a Párbeszéd "elvigye a show-t" a parlamentben - magyarázta a szakértő.