Gedeon napja van. | 2024.03.28

Látogatóközpont épül a Körös-torokban

2018-05-12 09:50:00

Uniós támogatással korszerűsítik a csongrádi Körös-toroki üdülőterület alapinfrastruktúráját, kiszolgálóegységeit, valamint látogatóközpont is épül - tájékoztatta Bedő Tamás, a város független polgármestere az MTI-t.

    A Hármas-Körös és a Tisza összefolyása Csongrád térségének fontos turisztikai helyszíne. A Körös-torok tengerpartra emlékeztető homokpadja sokak szerint a legszebb folyó menti strand az egész országban.
    A tervek szerint 2019 februárjára befejeződő, 300 millió forintos uniós és központi költségvetési forrásból megvalósuló beruházás a terület egyedülálló természeti adottságaira alapozva elősegíti, hogy Körös-torok egységes arculattal rendelkező komplex turisztikai látványossággá váljon.
    A fejlesztés keretében a következő hónapokban fejlesztik az üdülőterület úthálózatát, felújítják a lépcsőlejárókat, rendezvénytereket, kerékpártárolókat alakítanak ki. A jelentősen elhasználódott vizesblokkokat tájba illeszkedő konténerekre cserélik ki. A vendégeket az elérhető szolgáltatásokról látogatóközpont kialakításával, információs táblák kihelyezésével tájékoztatják - tudatta a polgármester.