Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fradi Suli Program Edelényben

2018-05-08 17:59:00
A közel két éve indult Fradi Suli Program már 110 iskola 31 ezer tanulójához jutott el országon belül és kívül is. A mai napon az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolába látogattak el.
A rendezvényen részt vett Botka Endre magyar válogatott labdarúgó, a Ferencváros játékosa, Tóth Anna szinkronúszó, Mogyorósi Péter a Ferencvárosi Torna Club munkatársa, a Fradi Suli Program műsorvezetője, illetve a klub kabalaállata a Fradi-sas.
A program célja, hogy elérjék a jövő nemzedékét, akik később a Ferencváros sportolói, vagy szurkolói lehetnek. A program a leghatékonyabb eszközökkel igyekszik elérni a különböző korosztályokat. A résztvevő gyermekek megismerkedhetnek a Ferencváros dicső és gazdag múltjával, mindemellett interaktív és szórakoztató játékokon vehetnek részt.
 - Nagyon közel áll a szívemhez ez a projekt, több szempont miatt is – kezdte Mogyorósi Péter a Ferencvárosi Torna Club munkatársa, a Fradi Suli Program műsorvezetője. - Akárhova mentünk, mindenhol nagy örömmel fogadtak bennünket, legyen szó tanulókról, vagy tanítókról. Nagyon fontos, hogy a gyerekekhez közelebb hozzuk a fradizmust, megértetjük velük, milyen a Ferencvároshoz tartozni. Sokszor elmondjuk, hogy a Fradi egy nagy család. Mindig elmondom én is, hogy amikor reggel otthonról eljövünk a családtól, akkor a Népligetbe a második családunkhoz jövünk be. A gyerekekkel igyekszünk megismertetni nem csak a Ferencváros jövőjét, hanem a múltját is játékos kvízek keretében. Meglepő, hogy a fiatalok mennyien tudják, hogy például a Fradi az egyetlen magyar csapat, amely megnyerte a három nagy európai kupa egyikét, a VVK-t (későbbi UEFA kupa). A tanulóknak minden eseményen adunk egy órarendet, amelynek a hátoldalán ott van a Fradi minden szakosztályvezetőjének az elérhetősége. Így, ha a gyerekek később sportolás mellett döntenek, lehet, hogy a Fradi lesz az első választásuk. Mindemellett fontos, hogy a tanulásra ösztönözzük a diákokat. Számos tanár mondta már nekünk, hogy nagyon örül neki, hogy azt, amit ők is folyamatosan mondanak a gyerekeknek, azt most egy külsős véleményből is megerősítik nekik. Hiszen lehetsz akármilyen jó sportoló, semmire sem mész vele, ha nem tanultál.
A programban a klub valamennyi szakosztályának sportolói, edzői, valamint még élő legendái is részt vesznek, így az ő példájukból okulva a gyerekek hiteles személyektől kaphatnak tanácsokat az eredményes sportoláshoz és az élethez.
A Fradi Suli Program nagy eredménye, hogy idén már két alkalommal is átlépte az országhatárt. Először a felvidéki Királyhelmecen, majd Révkomáromban jártak a Ferencvárosi Torna Club sportolói.
 - Nagy mérföldkő volt a projekt életében, hogy sikerült eljutni a határon túlra. Ott ugyanolyan szeretettel fogadnak minket, mint itthon, ráadásul újabb és újabb felkérések jönnek. Nagy öröm, hogy sikerült odáig eljutni, hogy már az iskolák keresnek meg minket, hogy menjünk hozzájuk. Annyi dátumunk van, hogy csak nagyon előre lehet hívni minket, ez pedig nagy öröm. Több személyes töltetű látogatásunk volt. Ilyen volt például, mikor Lipcsei Péter szülővárosába, Kazincbarcikára látogatott a program keretein belül. Nem csak az iskolában, hanem az egész városban nagy szeretettel fogadták. De megemlíthetném Dibusz Dénes sellyei látogatását is, hiszen abban az iskolában jártunk, ahova még ő is járt diákként – tette hozzá Mogyorósi Péter.
 
Forrás: sajomente.hu/fradi.hu