Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megújult a kormány örökségvédelmi honlapja

2018-04-27 18:30:00

Megújult a kormány örökségvédelmi holnapja, amely elsősorban a Miniszterelnökség által ellátott hatósági és központi hivatali ügyekben történő ügyféltájékoztatást szolgálja.

    A közigazgatás korszerűsítése és ügyfélbarát fejlesztése jegyében a kulturális örökség védelméért felelős tárcaként, a Miniszterelnökség létrehozta a Kormányzati Portál rendszerén belül az oroksegvedelem.kormany.hu internetes tájékoztató oldalt - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.
    Az ügyfelek az oldalon a műtárgyak, műkincsek védelmével, kiviteli engedélyezésével, lopott, eltűnt műkincsek nyilvántartásával, a műemléki, régészeti, illetőleg világörökségi ingatlanörökség nyilvántartásával, valamint a védetté nyilvánításukkal kapcsolatos eljárásokról és szolgáltatásokról kaphatnak naprakész felvilágosítást, vagy érhetik el a vonatkozó nyomtatványokat és adatbázisokat. 
    Az új honlap ezen túlmenően az örökségvédelmi szakirányítás eszközeiről is tájékoztatja a látogatókat, így például a szakmai irányelvek mellett a műemléki és régészeti szakértői névjegyzékek is itt érhetők el.
    Az új honlap célja, hogy egyszerűsítse és gyorsítsa az ügyintézést.