Auguszta napja van. | 2024.03.29

Alapjogokért Központ: a LIBE tervezete Soros-jelentésnek is nevezhető

2018-04-27 11:45:00

A Sargentini-jelentést akár "Soros-jelentésnek" is lehetne nevezni, hiszen azt Soros György barátai fogadták el - jelentette ki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója pénteken, az M1 aktuális csatorna műsorában.

    Kovács István azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) csütörtöki ülésén bemutatták azt a jelentéstervezetet, amely szerint Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, így indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása. A jelentéstevő Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő.
    A szakértő úgy vélekedett: az EP-ben létezik egy masszív, frakciókon és országokon átívelő, több mint 220 politikust számláló blokk, a Soros Györgyhöz lojális képviselők köre. A Nyílt Társadalom Alapítványnak így több képviselője van az EP-ben, mint a legnagyobb frakcióval rendelkező Európai Néppártnak, és nyilván a LIBE-ben is ez a fajta arány jelenik meg - mondta Kovács István.