Auguszta napja van. | 2024.03.29

Közel ezren ünnepelték a magyar válogatottat

2018-04-27 09:45:00

Közel ezer szurkoló ünnepelte a magyar jégkorong-válogatottat azt követően, hogy csütörtök este 3-2-re legyőzte a lengyel csapatot a budapesti divízió I/A-s világbajnokság negyedik fordulójában, s ezzel fontos lépést tett a bennmaradás felé, s még a feljutásra is maradt esélye.

    A Papp László Budapest Sportaréna melletti szurkolói faluban közel ezer szurkoló várta a nemzeti együttest a hideg és a szitáló eső, valamint a késői időpont ellenére is. A csapat - akárcsak hétfőn, az olaszok felett aratott diadal után - azért tudott a drukkerekkel együtt ünnepelni, mert a következő nap pihenőnap számára.
    A csapat tagjai közül többen, így Erdély Csanád, Galló Vilmos, az egyaránt betaláló Sebők Balázs, Benk András és Hári János, a kapus Vay Ádám, a csapatkapitány Vas János, vagy a könyökproblémák miatt ezúttal hiányzó Sofron István is külön ünneplést kapott a lelkes drukkerektől. 
    Erdély elárulta a szurkolóknak, hogy nem ért bele Hári győztes gólt eredményező lövésébe, míg utóbbi viccesen azt mondta, azért igyekeztek nagyon a harmadik harmad elején a gólszerzéssel - mindössze harminc másodperc telt el a játékrészből -, hogy ne csupán az ellenfél, hanem a büfében sorban állók is lemaradjanak róla. Sofron pedig arról beszélt, a lengyelek elleni mérkőzést azért hagyta ki, hogy a gyulladás lejjebb menjen, s ezáltal legyen esélye játszani a torna záró találkozóján.
    A rövid ünnepség végén a szurkolók és a csapat közösen elénekelték a mérkőzéseken is sokszor elhangzó "Érik a szőlő" kezdetű népdalt, majd "Aki ugrál, büszke magyar" és "Ria, ria, Hungária!" rigmusokkal búcsúztak kedvenceiktől a drukkerek.
    Már csak a szombati zárónapon lép jégre a britek ellen Jarmo Tolvanen szövetésig kapitány együttese, amely ezt követően szintén ellátogat majd a szurkolói faluba.
    A vb első két helyezettje feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.