Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: Salah Abdeslam egy a sok ezer terrorista közül, aki a migrációval jutott Európába

2018-04-23 19:15:00

Salah Abdeslam egy a sok ezer terrorista közül, aki a migrációval jutott be Európába - mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője hétfőn a közmédiának arra reagálva, hogy az illetékes brüsszeli bíróság terrorista gyilkossági kísérlet vádjában bűnösnek találta és 20 év börtönre ítélte Salah Abdeslamot és társát.

    A hatóságok szerint Abdeslam volt a főszervezője a 2015. november 13-i párizsi terrortámadásoknak, Belgiumban azonban most egy másik ügyben, gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt kellett bíróság elé állnia.
    Puskás Imre szerint az ítélet szükségszerű, de messze nem elég az Európát sújtó terrorizmus ellen.
    A Fidesz szóvivője felidézte: Salah Abdeslam Budapesten is járt, a Keleti pályaudvarnál, mielőtt elkövette Párizsban a terrortámadásokat, amelyekben 130 ember halt meg.
    "A migráció végleg megváltoztatta Európa biztonsági helyzetét, állandósult a terrorveszély, terrortámadások történtek, és ahová migránsokat telepítettek, ott megszűnt a mindennapok biztonsága is" - mondta.
    Minden országban, amelyben jelentős számban élnek migránsok - így például Svédországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban -, radikálisan romlott a biztonsági helyzet - tette hozzá Puskás Imre.
    A nagyobbik kormánypárt szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta: a magyarok döntöttek, nem akarják, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák, és "nem akarják, hogy lemondjunk a biztonságról".
    "Ezért mi mindent meg fogunk tenni, hogy a továbbiakban is megvédjük az országot a bevándorlóktól és a migránsok betelepítésétől" - jelentette ki Puskás Imre.