Auguszta napja van. | 2024.03.29

Hollik: Brüsszelben júliusra tető alá akarják hozni a kötelező betelepítési kvóta javaslatát

2018-04-20 14:30:00

Brüsszelben júliusra tető alá akarják hozni a kötelező betelepítési kvóta javaslatát - jelentette ki Hollik István KDNP-s politikus a kormánypártok nevében nyilatkozva pénteken a közmédiának.

    Hollik István ezen megállapítását brüsszeli és európai politikusok csütörtöki nyilatkozataira alapozta, megjegyezve: miután Soros György ismét Brüsszelben tárgyalt, Dimitrisz Avramopulosz migrációs biztos megüzente, hogy meg akarják győzni azokat a tagállamokat is, amelyek elutasítják a kvótát.
    Hozzátette: Emmanuel Macron francia elnök és az ENSZ ugyancsak a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztását sürgette előző nap.
    Hollik István ezzel szembeállította, hogy a magyar emberek április 8-án egyértelművé tették: nem akarnak bevándorlóországban élni.
    "Ezért bárki is fenyegeti Magyarországot, vagy próbál nyomást gyakorolni ránk, hogy bólintsunk rá a kötelező kvótára az előttünk álló brüsszeli tárgyalásokon, ez nem fog megtörténni, a magyar emberek akaratát fogjuk érvényesíteni, bármilyen kemény csatákban is kell ezt megtennünk" - hangoztatta a kereszténydemokrata politikus.