Tivadar napja van. | 2024.04.20

Várják a nevezéseket a Dargay Attila-díjra

2018-04-12 17:15:00

Várja a nevezéseket a fiatal magyar animációs filmes alkotóknak odaítélhető Dargay Attila-díjra a Jameson CineFest - olvasható a miskolci nemzetközi filmfesztivál szervezőinek MTI-hez eljuttatott közleményében.

    A Dargay Attila-díjat 2017-től a magyar animáció ifjú tehetségének ítéli oda a Jameson CineFest. A díjról, amelyet 2018-ban is a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ajánlott fel 1 millió forint értékben, Henrik Irén, Dargay Attila özvegye, Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rektora és M. Tóth Géza, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektora döntenek.
    A fesztivál 30 évnél fiatalabb magyar nemzetiségű animációs filmesek jelentkezését várja. A nevezési határidő május 31. Jelentkezni szakmai önéletrajzzal és egy elkészült filmmel lehet.
    A fesztivál az öt legjobb nevező listáját augusztus közepén hozza nyilvánosságra, a díjátadó a Jameson CineFest záróünnepségén, szeptember 22-én lesz.
    További információk a nevezésről és a szeptember 14. és 23. között megvalósuló 15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról a www.cinefest.hu oldalon érhetők el.