Gedeon napja van. | 2024.03.28

Jogerősen hét évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt

2018-04-12 14:15:00

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy szerb férfit, aki több mint 23 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni.

    A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Az ítélőtábla a szabadságvesztés mellett a férfit hét évre kiutasította Magyarország területéről.
    A vádlott 2017. március 6-án kapott kölcsön egy autót, amely padlólemezében rejtekhelyeket alakítottak ki. A járműben ismeretlenek kábítószert rejtettek el, a vádlott feladata a drog Ausztriába szállítása lett volna.
    A férfi 2017. március 10-én reggel jelentkezett belépésre Magyarországra a röszkei határátkelőhelyen ezzel az autóval. A kutatógarázsban a kábítószert kereső kutya jelzett, majd a jármű tételes átvizsgálása során nettó 23,692 kilogramm marihuána került el a rejtekhelyekről. A drogszállítmány összes hatóanyagtartalma legkevesebb 2890 gramm volt, ami a különösen jelentős mennyiség alsó határának 2,4-szerese.
    A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.