Andrea napja van. | 2024.04.18

Ismét bajnoki döntőben a Vegyész

2018-04-11 12:30:00

Bejutott a férfi röplabda NB I döntőjébe a VRC Kazincbarcika, miután a harmadik mérkőzésen is legyőzte a Pénzügyőr SE csapatát.

Blázsovics Péter jó ütésével kezdődött, majd ász nyitásával folytatódott a meccs. Habár a szett feléig magabiztosan vezetett Daniel Oravec legénysége, 18-nál a PSE utolérte vendéglátóját, majd át is vette a vezetést. Az izgalmas végjátékban végül a VRCK örülhetett, szurkolóik nagyszerű buzdításának is köszönhetően.

A második és a harmadik játszma hasonlóképpen alakult: a VRCK gyorsan nyomatékosította szándékát, miszerint feltett szándéka lezárni a párharcot Kazincbarcikán. Az utolsó pontokra többet is cserélt a hazai tréner, és Toronyai Miklósszemfüles megoldása tett pontot a párharc végére. Szabó Dávid volt a mezőny legeredményesebb játékosa, 16 pontig jutott.

A Kazincbarcika továbbjutása a második szett közepétől már nem forgott veszélyben, így elsőként jutott be a döntőbe, míg a fővárosiak a bronzéremért küzdhetnek meg. Az elődöntő másik ágán a HÉP-Kecskeméti RC és a Fino Kaposvár küzd egymással.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
VRC KAZINCBARCIKA – PÉNZÜGYŐR SE 3-0 (23, 15, 13)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 500 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik, Kulcsár, Rácz.
VRCK: Páez, Blázsovics, Banai, Szabó D., Mészáros, Juhász. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Milev, Toronyai, Gebhardt N., Budai, Árva. Vezetőedző: Daniel Oravec.
PSE: Kecskeméti, Szalai, Kovács S., Rozgonyi, Kiss D., Rása. Csere: Manoogian (liberó), Bán (liberó), Jánossy, Gallo, Takács, Bokor G. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Továbbjutott a VRCK 3-0 arányban.

Daniel Oravec: Örülök, hogy bejutottunk a döntőbe, és annak is, hogy nem sima mérkőzéseken. Habár az utolsó látszólag az volt, koncentrálnunk kellett, és a játékunk szerencsére jobb volt, mint korábban. Sajnos most hosszú hetekig megint nem lesz tétmérkőzésünk.

Weczera Csaba: Kicsit mi izgultunk, miközben épp ellenkezőleg, nekünk kellett volna felszabadultabban játszani. Az első szettben szépen visszajöttünk, ez azonban sok energiát emésztett fel, és mivel kikaptunk, ez a folytatásban is nyomott hagyott bennünk. Jobb csapat a Kazincbarcika, megérdemelten ment tovább, de ha a bronzmeccseken sikerül olyan jól játszanunk, mint az első két összecsapáson, lehet esélyünk az éremszerzésre.