Andrea napja van. | 2024.04.18

Folytatódik a reumatológiai szakrendelés a Kazincbarcikai Kórházban

2018-04-05 17:15:00

2018. május 2-től folytatódik a reumatológiai szakrendelés a Kazincbarcikai Kórházban. Tóth Gáborral, a kórház ügyvezető igazgatójával beszélgettünk erről, illetve a korábbi valótlan hírekről, melyek a szakrendelés megszüntetése miatt „ekézték” a kórház vezetőjét.

Komoly vihart váltott ki a reumatológiai szakrendelés szünetelése. Mi volt az oka?
A korábbi kollégánk Dr. Köteles Mária nyugdíjba vonult. Amikor nyugdíjba vonulási szándékáról értesültünk, azonnal elkezdtük a tárgyalásokat új orvos biztosításáról. Az új szakorvos biztosítását a  nyugdíjazás időpontjáig nem tudtuk megoldani, ezért kényszerültünk a rendelés szüneteltetésére.

Akkor csak szünetelt a rendelés, s a „hírekkel”  ellentétben nem szüntették meg?
Szóba sem került a reumatológiai szakrendelés megszüntetése.
Tájékoztatóink is úgy szóltak, hogy ideiglenesen szünetel a szakrendelés. Ennek ellenére persze voltak olyanok, akik –főként-  a facebookon azt kommunikálták, a kórház és annak igazgatója megszüntette a reumatológiai szakrendelést. Szomorúan olvastam ezeket a riogató és valótlan sorokat.
Szomorú az, hogy egyesek  nem tudják értelmezni az ideiglenes szünetelés és a bezárás közötti különbséget. S még szomorúbb, hogy ennek következtében  hangulatkeltéssel, félremagyarázással, rosszindulattal pánikot okoztak az érintett betegek körében.
Eddig is azon voltunk, hogy javítsuk a betegellátást, s ezt követően is ezen vagyunk. Hosszú-hosszú tárgyalások után jutottunk el odáig, hogy sikerült reumatológus szakorvost alkalmazni.

Akkor tehát ismét lesz, avagy folytatódik a reumatológiai szakrendelés?
Folytatódik, hiszen azt nem szüntettük meg, csak szüneteltettük.  2018. május 01-jétől Dr. László Irén vezeti a szakrendelést, a korábbi időszakhoz viszonyítva magasabb óraszámban, hiszen hétfőtől csütörtökig lesz rendelés 8.00-17.00 óra között.  Bár május 1-jén áll munkába új kollégánk, a szakrendelés első napja május 2.

Forrás: http://www.sajomenti-forum.eoldal.hu