Emma napja van. | 2024.04.19

Orbán: a déli határon épített kerítés elsősorban Budapestet védi

2018-04-04 12:45:00

Budapest ma a világ egyik legbiztonságosabb városa, de "elég egy rossz döntés, egy elhibázott választás, és Budapestre nem fogunk ráismerni" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a fővárosban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) - Ludovika Egyetemi Campus átadóján.

    Budapesten jó élni, gyermeket nevelni, jó biztonságban tudni a családjainkat, azonban "a bevándorlóországok városaiban ez már nem így van"; vasárnap a parlamenti választáson a fővárosiak erről fognak dönteni - fogalmazott a kormányfő.
    Azt mondta: aki vasárnap az ellenzék jelöltjeit választja, az "a bevándorlóország mindennapjai felé vezető ösvényt" választja, aki "a mi jelöltjeinket választja, az a biztonságra voksol". "Mi meg fogjuk őrizni Budapestet szép, izgalmas és biztonságos városnak" - hangsúlyozta, a főváros méltatásai közül egyet idézve pedig hozzátette: "ilyen nincs sehol a világon, lenyűgözött a látvány, és, hogy itt, Budapesten ilyen biztonságban élhetnek a magyarok".
    Orbán Viktor szerint Magyarországon a migráció első helyen Budapestet és a budapestieket fenyegeti. Hozzátette, nem szabad megengedni, hogy megismétlődjön, ami három évvel ezelőtt a Keleti pályaudvaron és a II. János Pál pápa téren történt.
    A déli határon épített kerítés elsősorban Budapestet védi - jelentette ki.
    "Nekünk, magyaroknak egyetlen hazánk van (...). Elég csak egyszer rosszul dönteni, elég egyetlen rossz lépés, és nincs megállás a lejtőn" - hangoztatta a kormányfő, úgy fogalmazva, hogy "ma ismét el akarják venni tőlünk a hazánkat", azt akarják, "legyünk mi is bevándorlóország". Mint mondta, az eddig átéltek csak az előhullámai voltak az erre tartó "áradatnak".
    A kormány azonban mindennél fontosabb kérdésnek tartja a magyarok biztonságát, mert ahol nincs biztonság, ott nincsenek beruházások, új munkahelyek, értékálló jövedelmek és nyugdíjak, és nincs növekedés sem - mondta Orbán Viktor.
    Magyarország és az eredmények megvédéséhez - folytatta - ütőképes hadseregre, határvédelemre, erős rendőrségre és jól működő közigazgatásra van szükség. A kormányfő erre ma a Nemzeti Közszolgálati Egyetemben látja a garanciát.
    A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kormány nyolc éve megkezdte Budapest "helyreállítását", megemlítette a Nemzeti Lovarda, a Zeneakadémia, az Erkel Színház és a Várkert Bazár felújítását, továbbá az Operaház, a budai Vár és a Városliget jelenleg is zajló rekonstrukcióját. Budapest ma Közép-Európa leggyorsabban fejlődő és legizgalmasabb városa - jelentette ki.
    A közszolgálati egyetem történetét felidézve kifejtette: hat év alatt egyetemet alapítottak, felújították Közép-Európa egyik legszebb klasszicista épületét, felhúztak egy kollégiumot, megújították az Orczy-parkot, növelték a zöldfelület nagyságát, és sportlétesítményeket hoztak létre.
    Orbán Viktor szavai szerint az NKE évről évre magyarok újabb nemzedékeit állítja a haza szolgálatába. A Ludovika mindig arra nevelte hallgatóit, hogy tartsák meg Magyarországot független, szabad és magyar országnak - emlékeztetett, megjegyezve: ezért dolgoztak érte, akik létrehozták, és ezért harcoltak ellene, akik 1919-ben megostromolták, majd a második világháború után megszüntették.
    A miniszterelnök beszéde végén azt mondta, a vasárnapi választás az NKE jövőjére is hatással lesz, mert az intézménynek és hallgatóinak olyan értékek - haza, szolgálat, kötelesség, becsület és rend - jelentik az erkölcsi vezérfonalat, amelyekre "ellenfeleink mindig is megvetéssel tekintettek, és ma is megvetéssel tekintenek". "A kerítés két ellentétes oldalán állunk: mi megtartani, ők pedig bedönteni akarják" - fogalmazott.
    Ezért a választás igazi tétje szerinte a magyar jövő: "ellenfeleinknek nem érdeke, hogy Magyarországon erős és jól működő kormányzat legyen, gyenge államot, gyenge kormányzatot akarnak, amely végrehajtja az ideküldött utasításokat". "Nekünk viszont Magyarország az első, mi akarjuk írni a saját jövőnket, mégpedig magyarul" - zárta szavait Orbán Viktor.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó