Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Fekete párduc már minden idők negyedik legnagyobb kasszasikere Amerikában

2018-04-04 11:58:00

Több mint 652 millió dolláros (166 milliárd forintos) jegybevételével minden idők negyedik legnagyobb kasszasikere lett a Fekete párduc című képregényfilm Észak-Amerikában - számolt be róla a variety.com.

    A Disney-Marvel produkciójában készült Fekete párduc a Jurassic World című dínós kalandfilmet is lekörözte, az Avatar óta az első film volt, amely öt egymást követő hétvégén trónolt az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsán. 
    Az eddigi legnagyobb amerikai kasszasikert a Star Wars: Az ébredő Erő aratta, amely 936 millió dollárral (238 milliárd forinttal) zárta észak-amerikai forgalmazását. A toplistán a második helyet az Avatar tartja 760 millió dollárral (193,4 milliárd forinttal), a harmadik helyen a Titanic szerepel 659,4 millió dollárral (168 milliárd forinttal). Elemzők szerint azonban a Fekete párduc hamarosan megelőzheti James Cameron katasztrófafilmjét.
    A globális bevételi ranglistán a Fekete párduc a tizedik helyre jött fel, a Jégvarázst kiszorítva, eddigi 1,28 milliárd dolláros (326 milliárd forintos) jegyeladásával. A kilencedik helyen jelenleg az 54 millió dollárral többet kereső Star Wars: Az ébredő Erő áll. A Fekete párduc az egyetlen olyan produkció a globális listán, amelynek nagyobb az észak-amerikai bevétele, mint a nemzetközi. 
    A Ryan Coogler rendezésében forgatott szuperhősfilm sztárjai között van Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker és Andy Serkis.