Gedeon napja van. | 2024.03.28

Mintegy száz fellépő lesz a Pécsi Egyetemi Napokon

2018-03-29 14:30:00

Mintegy száz, többségében könnyűzenei produkció - köztük a belga Lost Frenquencies, a Tankcsapda, a 30Y, a Vad Fruttik és a Punnany Massif koncertje - lesz látható az április 27. és 29. között zajló Pécsi Egyetemi Napokon (PEN).

    Gellai Gergő főszervező a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben megrendezendő esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a PEN az utóbbi években felnőtt az ország nagy fesztiváljai közé.
    A programokról közölte: három nap alatt öt színpadon mintegy 100 zenekar és lemezlovas lép fel, köztük a legnépszerűbb magyar előadók, 25 pécsi és több külföldi produkció is.
    Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a fő fellépők között szerepel a Brains, a Wellhello, és a Kowalsky meg a Vega. Ugyancsak fellép mások mellett az Intim Torna Illegál, a Margaret Island, az Esti Kornél, valamint Dj Nara, a Supernem és az ukrajnai Brunette Shoot Blondes.
    A kísérőprogramokról Gellai Gergő jelezte, hogy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Zenélő Egyetem kezdeményezésének fellépői egy Csepel teherautó platójáról adnak majd koncerteket. Az idei újdonságok között említette, hogy a fesztivál ideje alatt közéleti beszélgetéseket is rendeznek.
    Bódis József, a PTE rektora a fesztivált garantáltan sikert hozó programként értékelte, majd úgy fogalmazott: "a pécsi egyetemi léthez a PEN évek óta hozzátartozik".
    Az eseménynek otthont adó Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője, Vincze Balázs kiemelte, hogy a Zsolnay-negyed a legtökéletesebb helyszíne a fesztiválnak. 
    A zárónapon fellépő 30Y billentyűse, Sárközy Zoltán a többi között beszámolt arról, hogy a zenekarnak várhatóan április végén koncertlemeze jelenik meg.
    Az írásos összegzés szerint a PEN-re mintegy 20 ezer fesztiválozót várnak, akiknek szórakoztatásáról mintegy 200 hangfal összesen 140 ezer wattnyi hangteljesítménye és mintegy 1000 lámpa gondoskodik.