Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz: a baloldal a fejlesztési pénzeket is a migránsokra csoportosítaná át

2018-03-26 18:30:00

A Fidesz szerint ha Karácsony Gergely és a "többi Soros-ember" kerül hatalomra, akkor a migránsok ellátására csoportosítják át a fejlesztési forrásokat is.

    A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a Liberális Magyarországért Alapítvány európai források felhasználásáról rendezett konferencián azt mondta, Orbán Viktor úgy tekint az európai uniós forrásokra, mint "Putyin az orosz gázra", azaz egy olyan "kvázi ingyen pénzként", amelyből "természetesen valamit adni kell az embereknek is", de leginkább a nem hatékony, oligarchikus gazdasági rendszert kell finanszírozni belőle, amely az országlás gazdasági hatalmát biztosítja. Hozzátette: ha ezek a pénzek nem lennének, akkor nem Orbán Viktor lenne Magyarország miniszterelnöke.
    Erre reagálva az Fidesz azt közölte: "Karácsonyék" az Európai Parlamentben eddig minden olyan migránspárti javaslatot megszavaztak, ami arról szólt, hogy pénzbüntetéssel és forráselvonással sújtsák azokat az országokat, amelyek nem akarják betelepíteni a migránsokat.
    Arra kérték a politikust, hogy mielőtt a Magyarországot illető fejlesztési forrásokról beszél, kérdezze meg a szocialistákat, hogy pontosan kik lopták és csalták el a 4-es metróberuházás egyharmadát, és miért hagyták veszni a Magyarországot illető fejlesztési források 25-30 százalékát kormányzásuk alatt.