Gedeon napja van. | 2024.03.28

Novák Katalin: akkor jó a családpolitika, ha helyi kezdeményezések egészítik ki

2018-03-25 18:50:00

Igazán jó családpolitika akkor tud megvalósulni, ha a kormányzati intézkedéseket jó helyi kezdeményezések egészítik ki - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára vasárnap Budapesten.

    Novák Katalin a XI. kerületi Húsvéti sokadalom elnevezésű családi napon úgy fogalmazott, a kormány családpolitikája akkor tud érvényesülni, ha "helyben megtámogatják", és egy terület, régió képviselői ugyanazokat az értékeket tartják fontosnak, mint a kormány.
    A szűk környezet, a lakókörnyezet az igazán meghatározó a hétköznapokban, ezért lényeges, hogy a helyi vezetők hogyan tudják megvalósítani a kormány döntéseit - emelte ki.
    Hozzátette, újbudai lakosként állíthatja, hogy Újbudán jó szülőnek lenni, gyereket nevelni, gyereknek lenni, és nagyszülőnek is jó lenni, hiszen a kerület elnyerte az idősbarát önkormányzat címet is.
    Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, az Újbuda egy részét is magába foglaló 18. számú országos egyéni választókerület képviselőjelöltje azt mondta, ha egy kormányzat komolyan veszi magát, akkor tudja, hogy a család az az egység, amelyre egy politikát eredményesen rá lehet építeni.
    Ez a gondolat Dél-Budán mély gyökerekre talált, hiszen a XI. és a XXII. kerület is családbarát kerület - fűzte hozzá.