Auguszta napja van. | 2024.03.29

Legfőbb Ügyészség: támadás az igazságszolgáltatás ellen

2018-03-25 09:18:00

Az igazságszolgáltatás - mint a jogállam egyik legfontosabb alappillére - elleni támadás a Csongrád Megyei Főügyészség épületének festékkel történő megdobálása - közölte az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében a Legfőbb Ügyészség.

    A Csongrád Megyei Főügyészég épületét szombaton azt követően rongálták meg, hogy Szegeden a belvárosban tüntetést tartottak Czeglédy Csaba mellett.
    A közleményben hangsúlyozzák: "az úgynevezett Czeglédy-ügyben visszatérően megfogalmazott - az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat megingatni törekvő, minden alapot nélkülöző, és most már a verbális mellett fizikai erőszakba is átcsapó - közéleti megnyilvánulásokat visszautasítva, ezúton is felhívjuk a figyelmet arra a körülményre, hogy az ügyészség által kialakított jogi álláspontot mind az első, mind a másodfokú bíróság osztotta." 
    Hozzátették: a kérdés közjogi vetületében pedig az NVB, a Kúria és az Alkotmánybíróság is az ügyészségével azonos álláspontra helyezkedett.    
    A Csongrád Megyei Főügyészség az e héten kiadott sajtóközleményében tételesen cáfolta a Czeglédy-ügyben megfogalmazott, alaptalan állításokat, melyek az ugyeszseg.hu oldalon olvashatók.