Auguszta napja van. | 2024.03.29

Feltáró út épül a tatabányai ipari parkban

2018-03-23 08:15:38

A tatabányai ipari parkban megkezdődött egy másfél kilométeres feltáró út építése, mely a térség egyik főútjára csatlakozva lehetővé teszi az ipari övezet bővítését - közölte a polgármester az MTI-vel.

    Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a beruházás 484 millió forint európai uniós támogatással valósul meg. Az új út az ipari park egyik fő közlekedési tengelyének folytatásaként a forgalmat a 8135-ös országos közútra vezeti, ahonnan elérhető az M1-es autópálya csomópontja.
    A kamionok főútra való balesetmentes kihajtása érdekében a kereszteződésben felhajtósávot építenek ki, illetve az útszakasz tervezésekor kiemelt figyelmet kapott a csapadékvíz elvezetése.
    A Tatabányai Ipari Park területe 800 hektár, ennek 55 százaléka Környe, 45 százaléka Tatabánya közigazgatási területén található, eddig a terület közel felét hasznosították ipari célokra. A kormány korábban a Modern városok program keretében támogatás nyújtott a park területének 140 hektáros bővítéséhez.
    A parkban tízezernél több ember dolgozik, az itt letelepült vállalatok összesen mintegy hatmilliárd forint helyi adót fizetnek be. A környei részre eső adóbevétel 60 százalékát Tatabánya kapja, mivel a park fejlesztését a megyeszékhely koordinálja - ismertette a polgármester.