Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gaudi-Nagy: megszületett a Jobbik őszödi beszéde

2018-03-22 09:35:00

Gaudi-Nagy Tamás szerint Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő azon mondata, miszerint "az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz", azt is jelentheti, hogy Mirkóczki és néhány társa korábban hazudott, vagyis ezt tekinthetjük akár a Jobbik őszödi beszédének is.

    A párt volt országgyűlési képviselője a Magyar Idők csütörtöki számában hozzátette: azzal pedig, hogy a Jobbik akkori híveit nácinak nevezte, Mirkóczki "szembeköpte mindazokat a derék hazafiakat", akik a 2006-os rendőrterror utáni nemzeti ellenállás tagjaként előremozdították a Jobbikot és kiemelték a törpepárt-létből. Ezek szerint az új Jobbik irányvonala már a 2009-es EP-választás fő jelszavát - Magyarország a magyaroké - is hazugságnak tekinti? - tette fel a kérdést Gaudi-Nagy Tamás.
    Mirkóczki azon kijelentésére pedig, miszerint "Alföldi Róbert nemhogy belefér, hanem egyenesen feltétele egy normális országnak", Gaudi-Nagy Tamás úgy reagált, ez egy balliberális irányba történő radikális változás, aminek már semmi köze ahhoz a gondolkodáshoz, amelyet azok vallottak, akiket most a Jobbik szóvivője az új potenciális szövetségesek felé való behódolás érdekében lenáciz és megtagad.    
    A lap mindezek után felidézi, hogy Vona Gábor pártelnök 2009-ben, egy lakossági fórumon azt mondta, "ha mi bejutunk a parlamentbe, mert sok ember ránk adja a szavazatát, az egy bizalom. És ha ezzel a bizalommal mi visszaélünk [.] akkor jöjjenek oda a Jobbik székházához, és tüntessenek, és égessék el a tagkönyveiket a jobbikosok."