Auguszta napja van. | 2024.03.29

Simicskó: gyermekeink és unokáink jövőjéről is döntünk

2018-03-21 20:30:00

Simicskó István honvédelmi miniszter szerint az áprilisi parlamenti választásnak a bevándorlás miatt sokkal nagyobb a tétje, mint eddig bármikor: most gyermekeink és unokáink jövőjéről is döntünk.

    A politikus a szigetszentmiklósi lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a választások tétje, hogy megmarad-e Magyarország az erőltetett bevándorlás elleni küzdelem bástyájának. 
     A visegrádi országokkal összefogva Magyarország példát mutatott Európának biztonsági kérdésekben, határvédelemben, az európai keresztény értékek védelmében - tette hozzá Simicskó István.
    A miniszter kiemelte: amennyiben lebontják a kerítést és Magyarország illegális bevándorlókat fogad be, mert olyan erők kerülnek hatalomra, amelyek a bevándorlást támogatják, "elveszíthetjük mindazt, amit eddig felépítettünk".     Simicskó István kitért Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének március 15-i kijelentésére, amely szerint - mondta a miniszter - "ha kell, az ördöggel is összefognak, hogy legyőzzék a Fideszt". Erről azt mondta, fel kell tenni a kérdést, hogy amennyiben Karácsony Gergelyék nyernének a választásokon az ördöggel összefogva, vajon hova vezetnék az országot, a pokolra?     Hangsúlyozta: a választáson a szerint kell dönteni, hogy ki mit tett eddig, milyen jövőképet vázol fel és hová vezetné az országot.
    Simicskó István szerint ma két világkép áll egymással szemben, az egyik a globalizációt hirdeti nemzetállamok nélkül, míg a másik a nemzetállamok együttműködését tartja fontosnak. 
    Ezek közül kell választani - mondta.