Tivadar napja van. | 2024.04.20

Együttműködés a vegyész szakképzésért

2018-03-21 17:45:00

A sajtótájékoztatót Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR és kommunikációs igazgatója nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket, majd beszélt az együttműködés céljáról és jelentőségéről.

Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR és kommunikációs igazgatója

Kiemelte, hogy a megállapodás létrejötte még erősebbre fűzi azt a szoros köteléket, ami a cég és az iskola között fennáll és amely a mindkét fél számára eredményes hosszútávú működés és együttműködés záloga.

A partnerség célja a képző intézményben folyó vegyész szakképzés további támogatása, ipari gyakorlati tapasztalat szerzésére lehetőséget adó programok szervezés révén, mely összevont és évközi laborgyakorlatok, pályaorientációs látogatások, üzemlátogatások keretében valósul majd meg.

Csernaburczky Ferenc, az Irinyi János Református Oktatási Központ igazgatója

Csernaburczky Ferenc, az Irinyi János Református Oktatási Központ igazgatója hangsúlyozta, hogy intézményükben a 4+1 éves vegyészképzés támogató partnere és kezdeményezője a BorsodChem Zrt. volt és a segítségükkel sikerült a beiskolázást erősíteni az ágazati képzésben.

A Wanhua-BorsodChem  az Iskolával közös pályaorientációs megjelenésekkel, évente indított vegyész szakkör megszervezésével és a jó tanulmányi eredményt elérő vegyésztanulók számára havi ösztöndíj nyújtásával törekszik arra, hogy a vegyész szakmát vonzóvá tegye a pályaválasztás előtt álló tanulók számára.