Auguszta napja van. | 2024.03.29

Balog: olyanra nem lehet bízni az oktatást, aki iskolabezárásban gondolkodik

2018-03-20 14:15:00

Megdöbbentő, hogy az ellenzéki MSZP-Párbeszéd pártszövetség árnyékormányában olyan ember is van, aki korábban iskolákat akart bezárni Magyarországon - mondta Balog Zoltán újságíróknak kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.

    Az emberi erőforrás miniszter a Nő az esély című roma felzárkóztatási program bizonyítványosztója után arról beszélt, hogy Karácsony Gergely árnyékkormányában az a Daróczi Gábor az oktatási tárca várományosa, aki néhány éve a bíróság segítségével akarta elérni tizennégy - hét budapesti és hét vidéki - iskola bezárását. 
    Olyan emberről beszélünk, akit korábban az Európai Bizottság arra jelölt ki, hogy ellenőrizze a magyar kormány által indított - egyébként nemzetközi szinten is sikeresnek és elismertnek minősített - romaprogramokat - emlékeztetett Balog Zoltán. Megjegyezte: az MSZP-Párbeszéd oktatási-miniszterjelöltje alapítványával - melynek kuratóriumi tagja és elnöke is volt - követelte az intézmények bezárását.
    "Én azt szeretném, hogy ez az árnyékkormány árnyékban is maradna, mert úgy gondoljuk, olyanokra nem lehet bízni az oktatást, akik iskolabezárásban gondolkodnak" - jelentette ki Balog Zoltán.