Auguszta napja van. | 2024.03.29

OH: szerdán és csütörtökön lehet módosítani a középfokú jelentkezéseket

2018-03-19 12:45:00

Szerdán és csütörtökön módosíthatják a tanulók jelentkezésüket a középfokú felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információk alapján - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.  

    A hivatal közleménye szerint a változtatásra a diákoknak egyszer van lehetőségük, módosító tanulói adatlap kitöltésével. A nyolcadikosok esetében a módosító tanulói adatlapokat az általános iskolának a középfokú intézmények felvételi információs rendszerében (KIFIR) kell előállítania, és március 23-áig postai úton meg kell küldenie az Oktatási Hivatalnak.
    A 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők önállóan végezhetik el a módosítást a KIFIR-ben. A módosító tanulói adatlapot ez esetben is péntekig postai úton meg kell küldeni az OH-nak.
    A módosító tanulói adatlap elküldésével a korábban kitöltött érvényét veszti.
    A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható, de tanulmányi terület nem törölhető. Új tanulmányi területet megjelölni az érintett középfokú iskolával történt egyeztetés alapján csak olyan iskolában lehet, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Új iskolát és annak tanulmányi területét nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni - áll a közleményben.
    A módosító eljárásról bővebb információ a hivatal honlapján olvasható.