Gedeon napja van. | 2024.03.28

A honvédség is részt vett a mentésben

2018-03-19 08:00:00

A Magyar Honvédség is részt vett a hétvégi szélsőséges időjárási körülmények okozta veszélyhelyzet kezelésében - közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap késő este az MTI-vel. 

    A közlemény szerint a honvédség március 17-én és 18-án hét helyszínen látott el folyamatos készenlétet a személy- és vagyonmentés érdekében. Több mint 100 katona 37 technikai eszközzel vett részt a mentési feladatokban. A kutató-mentő helikopterek mellett a honvédség lánctalpas járművei is készenlétben állnak.
    A honvédség a debreceni helyőrségből 8 csoportot indított útnak, hogy Borsod-Abaúj Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kerekes és lánctalpas eszközökkel, a társszervekkel együttműködve a bajba jutott állampolgárokat segítse.
    A magyar katonák vasárnap estig 6 helyszínen 11 alkalommal segédkeztek különböző közúti mentésben. Látókép térségében pedig az áramszolgáltatás helyreállításához kérték a honvédség segítségét, mivel a helyszínt csak a katonai terepjárók segítségével tudták megközelíteni - írták.