Csongor napja van. | 2024.04.16

A DiákÉSZ elhatárolódik a jogszabályok kijátszására alakult iskolaszövetkezetektől

2018-03-17 10:24:00

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) elhatárolódott és a jövőben is elhatárolódik minden olyan iskolaszövetkezettől, amely a jogszabályok kijátszására, az adó- és járulékkedvezmények jogosulatlan igénybevételére alakult - közölte a szervezet pénteken.

    A szövetség közleményében Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált, amely szerint Czeglédy Csaba letartóztatása a Fidesznek nemcsak politikai, de üzleti érdekeit is szolgálja. A Czeglédy Csaba elleni "koncepciós pernek" azok a diákmunkával foglalkozó cégek a legnagyobb nyertesei, amelyek Fiák Istvánt veszik körül, aki, a DiákÉSZ elnöke, Kósa Lajos ügyvédje - mondta Molnár Csaba.
    A szövetség közleményében minden alapot nélkülöző aljas rágalomnak nevezte az állításokat.
    "A 130 ezer diák törvényes foglalkoztatásáért felelős teljes iskolaszövetkezeti szektor üdvözli, hogy az igazságszolgáltatás megtisztítja az iskolaszövetkezeti szektort Czeglédy Csabától és társaitól, akik 20 éve rombolják ezt a szektort jogellenes és etikátlan működésükkel" - fogalmaz a szövetség.
    Hangsúlyozták: a DiákÉSZ felelős, jogkövető szervezetként nem hagyhatta szó nélkül az "I love Diákmunka" weboldalon keresztül foglalkoztatott diákok megkárosítását, díjazásuk meg nem fizetését, így ingyenes jogsegélyt ajánlott fel számukra, mind a 110 működő iskolaszövetkezet és mind a 130 ezer iskolaszövetkezeti tag érdekét szolgálva.
    A DiákÉSZ hangsúlyozta, az iskolaszövetkezetek törvényes működésének biztosítása, az iskolaszövetkezetek érdekképviselete miatt vállalt ingyenes jogsegélyt a Czeglédy Csaba cége által megkárosított diákok számára.