Andrea napja van. | 2024.04.18

Lendvai Cenzor Ildikó aggódik, Gyurcsány a Jobbikkal szövetkezne

2018-03-17 08:28:17

Az Orbán-beszéd miatt megszólalt Lendvai Cenzor Ildikó, bár ne tette volna! Lendvai, az egyik olyan „közszereplő”, akinek az égvilágon semmi keresnivalója nincs a közéletben, és erkölcsi alapja sincs a megszólalásra, különösen „demokratikus ügyekben”.

Cenzor Ildikó, 1984-ben eljátszotta a megszólalás jogát, amikor beállt a diktatúra „gondolatrendőrségéhez”, és élet-halál elvtársnőjeként uralta a közoktatást és a kultárális életet. Lendvai Cenzor Ildikó, szájából a szólás-, a sajtószabadság, a demokrácia védelme nem több, mint meggyalázása azoknak az alkotóknak, akiknek a műveit, egy mozdulattal dobatta a mindig lángoló,  gigantikus könyvmáglyára, ahol sötét füstöt eregetve égett többek között a Tiszatáj folyóirat, amelynek az 1986-os betiltásában szerepet játszott.

Lendvai Cenzor Ildikó, is részese volt a Tiszatáj folyóirat 1986-os betiltásához, a képen az utolsó kiadott példányok egyike látható. (fotó: internet)

Ahogy a hóhér sem tudja feléleszteni az ártatlanul kivégzett áldozatait, úgy Lendvai Cenzor Ildikó, sem tudja soha helyrehozni diktatúrabeli ténykedését, melynek számos kiváló költő, író, újságíró, „másképpen gondolkodó” esett áldozatul.

Heinrich Heine, 1820-ból származó tragikus jövendölése: "ahol könyveket égetnek el, ott végül embereket is meg fognak égetni". A negyven évig tartó sötét diktatúrában, - melynek Lendvai Cenzor Ildikó, is részese volt, - nem égettek embereket, de szabadságvágyuk miatt letépték körmüket, megkínozták és felakasztották őket, meggyalázott holttestüket kátránypapírpa tekerve, összdrótozva, arccal lefelé, titkos helyekre, szeméthalmok alá kaparták. A bűnösök a mai napig itt settenkednek közöttünk.

Lendvaiék, tudják, hogy tisztességesen soha nem juthatnak hatalomra, ezért várják az új szovjeteket, akik nyugatról érkeznek, és pénzzel degeszre tömött koffereikkel akarják felülírni a népakaratot, hogy még nagyobb, még jobban degeszre tömött kofferekkel távozzanak.

Karácsony Gergely, a napokban, az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette, ha megválasztják miniszterelnöknek, Magyarország alaptörvényére nem hajlandó felesküdni, mert illegitimnek tartja. A facebookon a baloldali kommentelők börtönnel, lámpavasra akasztással, lelövéssel fenyegetik a mostani hatalom képviselőit, családjait, szimpatizánsait. A vér nem válik vízzé!

Gyurcsány, 2006-ban kilövette a jobbikosok szemét, most Vona-Zázrivecz Gáborral, szövetkezne a hőn áhított hatalomért! Lehet, hogy igaza van Csurka Istvánnak, amikor azt mondta, hogy a Jobbik az MSZP-SZDSZ fantomszervezete?

Újra itt vannak! Új köntösben! Ugrásra várva, hogy megragadják a hatalmat, még olyan áron is, hogy gazdáik követeléseinek engedve, a kerítés lebontásával, migránsokkal árasszák el Magyarországot.

(címlapfotó: www.888.hu)