Emma napja van. | 2024.04.19

Félmilliárdos szociális program indul a komlói járásban

2018-03-10 14:13:42

A helyi közösségek erősítését és a foglalkoztatás növelését célzó szociális program indul a komlói járás 21 településén félmilliárd forintos európai uniós forrásból - közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

    Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) finanszírozásában megvalósuló program céljai között az egészségtudatosság és a helyi közösségek erősítését, a lakosság helyben maradásának ösztönzését, valamint a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak hagyományos munkaerőpiacra való visszairányítását jelölte meg a közlemény.
    Azt írták: a komlói járás települései a közelmúlt fejlesztései és a javuló foglalkoztatási mutatók ellenére továbbra is számos komoly problémával küzdenek; ezek gyökere általában a kevés helyi munkalehetőség, a képzetlenség és az elvándorlás. Utóbbi Komló városát lassuló mértékben, míg a környező kisebb falvakat súlyosabban érinti - ismertették.
    A komlói, a hosszúhetényi, a magyarszéki és a szászvári önkormányzat összefogásával 2021 februárjáig megvalósuló program keretében továbbképzéseket, ismeretterjesztő előadásokat és tanfolyamokat tartanak.
    "A következő három évben több ezer emberhez fogjuk eljuttatni a programjainkat és bízunk benne, hogy érdemi, kézzelfogható javulást érhetünk el a segítségükkel" - idézte a kommüniké Polics Józsefet, Komló fideszes polgármesterét.