Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kormánypártok: ha "Soros emberei" kerülnek kormányra még nyáron elkezdenék a betelepítéseket 

2018-03-09 17:10:00

Brüsszel legújabb javaslata szerint 10 ezer menekültet, bevándorlót fogadna be Magyarország a kötelező kvóta alapján - mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő pénteken a közmédiának. Rámutatott: ha "Soros emberei" kerülnek kormányra április 8-a után, ők végre hajtanák a kvótákat és még nyáron elkezdenék a betelepítéseket. 

    A kormánypárti politikus kiemelte: Brüsszel a javaslatot már a következő, márciusi EU-csúcson át akarja erőltetni a tagállami vezetőkön.
    Mint mondta: ha ott nem sikerül, a következő áprilisi EU-csúcson akarja megtenni mindezt. 
    Hollik István rámutatott: ha "Soros emberei" kerülnek kormányra április 8-a után, ők meg fogják szavazni a kvótát, és végre is fogják hajtani azt, ezért óriási a választás tétje.
    Az ellenzéki képviselők, az ellenzéki pártok vezetői egyértelművé tették mi a szándékuk - hangsúlyozta. Hozzátette: Karácsony Gergely (Párbeszéd) laktanyákba, önkormányzati lakásokba telepítené be a migránsokat, Vágó Gábor (LMP) 150 ezer magánlakás felmérését javasolta. Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) pedig arra a kérdésre, hogy a migrációval kapcsolatban mi az álláspontjuk, mit akarnak tenni a bevándorlókkal, azt közölte, hogy majd a választások után válaszolnak rá. Szigetvári Viktor (Együtt) még ennél is konkrétabb volt, ő azt mondta: egyértelműen támogatják a kötelező kvótát és végre is hajtanák azt.
    Hollik István szerint azt sem szabad elfelejteni, hogy Vona Gábortól a szocialistákon át Gyurcsány Ferencig mindannyian nemet mondtak a betelepítést tiltó alkotmánymódosításra.
    Éppen ezért, ha "Soros emberei" kerülnek kormányra április 8-a után, ők végre hajtanák a kvótákat és még nyáron elkezdenék a betelepítéseket - mondta a kormánypártok véleményét tolmácsolva.