Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hat és fél évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt

2018-03-08 15:15:00

Hat és fél év fegyházbüntetésre ítélt a Szegedi Törvényszék csütörtökön egy szerb kábítószercsempészt, aki csaknem 18 kilogramm marihuánát próbált Magyarországra szállítani.

    A bíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a 36 éves férfit, és a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről.
    A vádlott 3000 euróval tartozott egy ismerősének, aki felajánlotta neki, hogy elengedi az adósságot, ha személygépkocsijában elrejtve kábítószert szállít Pristinából Budapestre. A férfi elfogadta az ajánlatot, átadta autóját megbízójának azért, hogy a járműben kábítószert rejtsenek el, majd várandós élettársával együtt Koszovóból Magyarország felé indult.
    Tavaly március 16-án este jelentkeztek belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A tételes vámvizsgálat során a gépkocsiból 33 csomag, összesen 17,6 kilogramm marihuána került elő. A drogszállítmány tiszta hatóanyag-tartalma legalább kétszerese volt a különösen jelentős mennyiség alsó határának. A szakértő megállapította, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetése előtt legalább 12 órával kokaint fogyasztott.
    A büntetlen előéletű vádlott a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett.
    Az ügyész súlyosítás, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.