Andrea napja van. | 2024.04.18

Hódmezővásárhely után sem változott a Fidesz támogatottsága

2018-03-07 19:38:00

A parlamenti választások előtt 32 nappal továbbra sem változott a Fidesz-KDNP támogatottsága, a választási részvételüket biztosra ígérők körében 52 százalék szavazna a kormánypártokra és a teljes felnőtt népesség kétharmada arra számít, hogy Orbán Viktor marad a miniszterelnök - derül ki a Nézőpont Intézet szerdán közzétett felméréséből.

    A hódmezővásárhelyi időközi választás után, ezer fő telefonos megkérdezésével készült közvélemény-kutatás alapján a legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve a Fidesz-KDNP-re 52 százalék szavazna, míg a Jobbikot a biztos szavazók körében 17 százalék választaná, ami elmarad a párt 2014-es 20,7 százalékos listás választási eredményétől. A felmérés szerint az MSZP-Párbeszéd listára jelenleg 10 százalék, az LMP-re 9 százalék, a DK-ra pedig 6 százalék szavazna. A Momentum Mozgalom szavazataránya 4 százalék, míg a Kétfarkú Kutya Párté 2 százalék lenne a biztos szavazók körében.
     A kutatás arra is kitért, hogy a választók szerint ki lesz az április 8-i választás után a miniszterelnök. E tekintetben a teljes felnőtt népesség kétharmada, 66 százalék véli úgy, hogy Orbán Viktor marad a kormányfő és mindössze 5-5 százalék számít arra, hogy Karácsony Gergely vagy Vona Gábor lesz a miniszterelnök. Szél Bernadett kormányfőségére a teljes felnőtt népesség körében 2 százalék, míg Gyurcsány Ferencére, Fodor Gáboréra és Fekete-Győr Andráséra egyaránt 1 százalék számít.
    A Nézőpont Intézet közleménye szerint a hódmezővásárhelyi időközi választás után egyszeri jelleggel, kivételesen 1000 fős telefonos mintán végeztek pártpreferencia-kutatást, szemben a havi rendszerességgel publikált 2000 fős, személyes mintán végzett trendkutatásokkal.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány