Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: az NVB a jogszabályok szerint járt el Czeglédy Csaba ügyében

2018-03-02 19:12:00

A Fidesz szerint a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a jogszabályoknak megfelelően járt el, amikor úgy döntött, felfüggeszti Czeglédy Csaba mentelmi jogát. 

    Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a bizottság pénteki ülése után, sajtótájékoztatón azt mondta: az MSZP és a DK továbbra is falaz Czeglédy Csabának, ugyanis a baloldalhoz köthető bizottsági tagok egyértelműen a mentelmi jog fenntartása mellett érveltek. Ez bizonyítja, hogy Czeglédy Csaba továbbra is ezer szállal kötődik az MSZP-hez és a DK-hoz - vélte.
    Értékelése szerint a bizottság a hatályos jogszabályok szerint járt el. Egyértelműen megállapítható, hogy egy sokkal korábban indult ügyről van szó, és nincs összefüggésben Czeglédy Csaba képviselő-jelöltségével, jelöltté válásával - mutatott rá a kormánypárti politikus.
    Hozzátette: az ügy menete egyértelmű, a legfőbb ügyész indítványozta a mentelmi jog felfüggesztését, az ő térfelén pattog a labda, neki kell indítványt tennie a bíróságnak a kényszerintézkedés elrendelésére, illetve a felfüggesztett nyomozás folytatására.
    Budai Gyula kiemelte: egy ilyen súlyú bűncselekménynél, ahol több mint 6,3 milliárd forint az elkövetési érték, teljesen indokolt a kényszerintézkedés, és innentől azok a jogi kiskapuk, amelyek a képviselő-jelöltté válással lehetőséget biztosítanak Czeglédy Csabának az előzetes letartóztatás felfüggesztésére, megszűnnek.