Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nem nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

2018-03-01 09:45:00

Az előző héten nem nőtt számottevően az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma; február 19-25. között 68 950 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a korábbi hét 69 150 betegével szemben - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb jelentéséből.

    A 8. héten a fővárosban és hat megyében csökkent, négy megyében - Fejér, Pest, Tolna, Vas megye - nem változott, és kilenc megyében emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma. Mint írták, az előző héthez viszonyítva Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint másfélszeresére nőtt, míg Jász-Nagykun-Szolnok megyében negyedével csökkent a regisztrált betegek száma. 
    Az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás, a vírus továbbra is jellemzően a gyerekeket és a 15-34 éves fiatal felnőtteket betegíti meg.
    Csökkent az influenza miatt kórházban kezelt betegek száma, a múlt héten 306-an szorultak ápolása az azt megelőző 311-hez képest.
    Az Országos Közegészségügyi Intézetben elvégzett virológiai vizsgálatok továbbra is az influenza B vírusok dominanciáját mutatták.
    Az influenzajárvány miatt az ország legtöbb kórházában, ápolási intézményében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.