Andrea napja van. | 2024.04.18

Programot indítottak a sátoraljaújhelyi piaristák az iskolai lemorzsolódás ellen

2018-02-28 19:46:00

Húsz középiskolás lányt segítenek két éven keresztül a sátoraljaújhelyi Piarista Rendház mentorai annak érdekében, hogy szerezzenek szakmát vagy érettségit - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

    A projekt elindításáról szóló közlemény szerint a diákokat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település három középiskolájából - a Szerencsi Szakképzési Centrum Sátoraljaújhelyi Trefort Ágoston Szakgimnáziumából és Szakközépiskolájából, az V. István Katolikus Szakközépiskolából és Gimnáziumból, valamint a Piarista Kollégiumból - választják ki.
    A munkát nyolc mentor végzi, akik az érintett iskolákban pedagógusok. A támogatói segítség hetenkénti személyes találkozást jelent, valamint kétheti rendszerességgel csoportos foglalkozásokat tartanak életvitel, egészség, mentálhigiéné, háztartás, kultúra és hagyományok, pályaorientáció, valamint családnevelés témakörökben.
    Része a programnak a rendszeres családlátogatás, kapcsolattartás a szülői házzal, illetve egy nyári tábor is, a pedagógusok számára továbbképzéseket is szervezenek. A 2019. december 31-ig tartó program feltételeit a Bari Shej - Fata Mare - Nagy Lány elnevezésű pályázaton a Csillogó szemek pályamunkával teremtette meg a sátoraljaújhelyi rendház - olvasható a közleményben.