Auguszta napja van. | 2024.03.29

Elutasítja a Fidesz-választmány az ENSZ tervezett migrációs csomagját

2018-02-26 18:37:00

A Fidesz országos választmánya hétfőn nyilatkozatot fogadott el, amelyben kinyilvánítja, hogy kiáll Magyarország függetlensége mellett, és elutasítja az ENSZ tervezett migrációs csomagját - közölte Puskás Imre, a Fidesz szóvivője a testület ülése után újságírókkal.

    A politikus korunk legnagyobb kihívásának nevezte a népvándorlást. Ezért is foglalkozott a Fidesz országos választmánya az ENSZ tervezett migrációs csomagjával, amely alapvető emberi jogként tekint a migrációra - mondta.
    Kifejtette: a kormánypárt országos választmánya elutasítja az ENSZ-tervezet azon megállapításait, amelyek szerint a migráció kedvező, támogatandó folyamat, a határvédelmi kerítéseket le kell bontani, és új migrációs útvonalakat kell létrehozni.
    A testület azzal sem ért egyet a világszervezet tervezett dokumentumából - folytatta Puskás Imre -, hogy a kormányoknak anyagi segítséget kell nyújtaniuk a befogadott migránsoknak.
    A Fidesz választmánya egyetért a magyar emberek túlnyomó többségével, miszerint a migráció nem kedvező folyamat, azt meg kell és meg is lehet állítani, a határvédelmi létesítményeket nem kell lebontani, migránsútvonalak létrehozását pedig nem kell támogatni - mondta a szóvivő, közölve: a migráció nem lehet alapvető emberi jog.
    Végül a testület felkérte a kormányt, hogy határozottan képviselje a magyar álláspontot az ENSZ-vitában - tudatta Puskás Imre.