Emma napja van. | 2024.04.19

Előzetes letartóztatásba került a kenézlői kettős gyilkosság gyanúsítottja

2018-02-26 18:25:00

Előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolci Járásbíróság hétfőn azt a férfit, aki a gyanú szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kenézlőn élettársát és annak testvérét olyan súlyosan bántalmazta, hogy mindkét nő belehalt sérüléseibe - közölte a bíróság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

    Gyurán Ildikó hozzátette: a gyanúsítottal szemben több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás, mivel a megalapozott gyanú szerint február 12-én élettársa testvérének kenézlői házában egy fadarabbal bántalmazta a két nőt. 
    A bíróság közleménye szerint a bűncselekmény estéjén féltékenységi vita alakult ki a gyanúsított és élettársa között. A férfi a vita hevében rátámadt a két nőre, akik a bántalmazás következtében a helyszínen életüket vesztették. 
    A férfi ezután belakatolta a lakás ajtaját és rokonaihoz ment. Másnap mentőt hívtak hozzá, mert zavart volt, kényszerképzetei támadtak, és pszichiátriai kezelésre kórházba szállították. Onnan néhány nap múlva saját felelősségére távozott, és őrizetbevételének napján mondta el fiának, hogy mi történt - áll a közleményben.
    A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a gyanúsított egyik hozzátartozója péntek délután értesítette a rendőrséget, hogy az 50 éves férfi megölte élettársát és az asszony nőtestvérét; a gyanúsítottat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaburán elfogták és Miskolcra vitték.
    Gyurán Ildikó bírósági szóvivő azt is közölte, hogy amennyiben beigazolódik a gyanúsított bűnössége, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.